inspiration: barnrum

Jag älskar att se bilder på intressant inredning. Det finns så mycket fint och här är några av alla barnrumsfavoriter just nu:


vem ska trösta knyttet?

Idag satte jag upp en illustration från mysiga boken Vem ska trösta knyttet av Tove Jansson i Loves lekrum. Motivet är alldeles underbart och jag tycker den gjorde sig riktigt bra i rummet.

våran natt...

Love brukar normalt sett sova helt okej på nätterna. Men inatt vaknade vid tvåtiden och var vaken i flera timmar. Han grät och var extremt mammig. När han väl tystnade skulle han ligga och dra i mitt hår, och kom inte till ro. Normalt sett sover vi nära, vi ligger tre stycken i en 1,60 säng med Love i mitten så han ligger aldrig särskilt långt bort. Men att lega brevid mig inatt dög inte, utan han skulle i princip ligga på mig. Jag låg med en arm under honom och en över, och han med sin ena arm runt min hans. kind mot kind. Sjungande imse vimse spindel. Tillslut somnade han, lillskrutten.
Som tur är tog Love sovmorgon så vi två fick sova ut, mindre tur var det för Jesper som skulle upp tidigt efter bara några få timmars sömn och skriva tenta.

tapetsering av köket påbörjad

som sagt, nu är tapetsering i köket påbörjad. Det är lite kvar att tapetsera men resultatet hittills är bra och vi är nöjda.
Köksbordet ska målas vitt och av köksstolarna ska en målas i en liknande gul färg som lampan har och en annan ska bli rosa. Dom andra två stolarna får antingen bli vita eller någon annan färg.

den halvfärdiga tapetseringen so far...
och så ett par bilder på kärleken, såklart ♥dagens materiella sug

Barnet sover och jag suktar över Stig Lindberg Berså servis. Och en stringhylla att sätta mitt drömservis och annat fint porslin på.

bloggtorka

Jag tror jag har någon form av bloggtorka. Dessutom har Love somnat sent de senaste dagarna och jag har sovit dåligt.  Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om heller. Tipsa gärna!


För övrigt så har vi haft en bra dag, vi har besökt min morfar som kommit hem efter tre veckor på sjukhus och vi hälsade även på min farmor och farfar. Och mamma. Alla bor ca. en timme från oss men nära varandra så lika bra att ta alla på en gång :)
Love är väldigt reserverad mot människor som inte är mig eller Jesper. Min mamma och Jespers föräldrar som han träffar regelbundet funkar det något bättre med. Hos min farmor och farfar satt Love i mitt knä, bakåtvänd med huvudet mot dom i ungefär en halvtimme innan han vågade sitta framåtvänd i knät. Och efter ett tag log han mot dom, så länge dom höll sig på lagom avstånd dvs.
Han är väldigt mammig, och hellst ska jag vara på golvet jämt med honom. Om jag står upp ställer han sig oftast vid mitt ben och gråter. Han gillar inte heller att jag sitter på tex en stol om han är på golvet. Då blir det oftast många tårar. När vi är iväg blir det ofta såhär x10.
Och jag är övertygad om att det inte beror på att vi vant honom vid att vara sån, eller för att han alltid har fått mycket närhet och är van vid att vara med oss hela tiden och att vi sover tillsammans.
Det är sån han är som person just nu helt enkelt, och huvudsaken är att han är trygg med oss. Resten får komma när det kommer.
Vår fina, fantastiska, viljestarka, envisa unge ♥

att samsova

Vi samsover ju vilket vi alla trivs bra med. Vi har inte ens en spjälsäng längre då den inte användes en endaste gång.
Efter att Love nattats gör vi oftast annat, då vi lägger oss ett par timmar senare. Då händer det att han vaknar och vill att vi ska lägga oss bredvid honom, då somnar han om direkt. Love har aldrig gillat att sova själv.
När vi lagt oss för natten bredvid honom vaknar han oftast inte en enda gång utan sover gott fram till morgonen. Alldeles trygg och nöjd.
Och jag kan inte tänka mig något bättre sätt för oss att sova på ♥

röd
vår lördag

Idag ska jag färga mitt hår liite ljusare, om färgen vill fästa i dreadsen. Lite bus i lekparken blir det nog med. Annars har vi ingenting planerat idag, jag känner inte någon här i Växjö än och jag orkar inte åka iväg för att umgås med någon idag, det gjorde vi igår och att åka tåg i över en timme två dagar i rad med en ettåring känns inte så lockande. Så vi är hemma och tar det lungt och myser idag, det funkar det med.

fina Love i finfina frottéhängsle som är från mitt favoritbarnklädesmärke Moonkids, som gör galet fina, sköna, snygga, unisexa men ack så dyra barnkläder. Om det inte vore för priset skulle jag köpa varenda plagg. Tröjan är från Villervalla som också är en favorit.

det finns liksom inte ord som räcker till

kärlek, en himla massa kärlek ♥

älskade

Avslutar dagen med att lägga ut ett par bilder som togs dagen innan hans födelsedag ♥när inget annat duger

Bärsjalen är alltid ett säkert kort och det var det enda som dög för Love en bra stund i eftermiddags. Det är onekligen ett bestämt och fruktansvärt viljestarkt barn vi har ♥

nytapetserat/en början på Loves rum

Nu är fondtapeten i Loves rum uppe samt hans hylla jag målat röd. Väggen är i nuläget väldigt tom och jag vet inte vad som ska sättas upp där än, men rummet börjar komma iordning mer och mer även om det är endel kvar.tisdag

Idag kommer Jespers föräldrar hit och hjälper oss att tapetsera i Loves rum. En kökslampa ska skarvas och sättas upp och ett spisskydd ska monteras. Persienner ska upp och en hylla. Det är lite att fixa med andra ord.
Det känns bra att komma iordning lite.
lycka


Fritz

Idag spenderade vi dagen i Göteborg, vi strosade runt lite i Haga och hämtade hem vår nya familjemedlem, pshynxen Fritz. Han sov i mitt knä hela vägen hem, dvs i tre timmar. Gosisen.
lite gos när vi var hos min mamma på hemvägen

jag och mitt svensson liv.

Min fredagskväll har bestått av bebisgos, god mat, målande och lite dokumentärtittande. En helt vanlig fredag i mitt numera ganska Svensson liv med andra ord. Och jag gillar det!
Jag har inte gått ut och festat/druckit alkohol eller vad många i min ålder nu gör på helgerna sedan innan min graviditet för jag har inget behov av det. Kanske kommer jag gå ut någon gång när Love är äldre, men just nu intresserar det mig inte ett dugg.
Och jag trivs med min vardag och mitt liv som det är, och det känns riktigt bra att bara vara genuint nöjd med tillvaron och nuet.
Hur ser er fredagskväll ut?


Skrutten chillar i soffan med en bok
RSS 2.0