ny hylla i köket

idag sattes stringhyllan vi fick i julklapp upp, och åh sa bra det blev!kärleken

Jag är glad. Så jätteglad och tacksam över min fantastiska unge. För min fina sambo och mina älskade katter.
Nu sover barnet och katterna gosar i knät, och jag känner ett lyckorus i hela kroppen.


lilla spisen är nya favoriten...

en sån där jobbig känsla i magen

jag har en sån där jobbig känsla i magen då och då, vissa dagar nästan hela tiden. Ångest kallas det visst. Över vad vet jag inte, det bara kommer. Det känns inte alltid på samma vis, vissa gånger är det en molande värk i hela magen, och andra gånger kan det vara mer intensiv smärta och ibland gör det jätteont.
Det är konstigt det där, att något som egentligen är psykiskt kan sätta sig så starkt i kroppen. Jag har vart och kollat upp min mage utan att några fel har hittats, men magen är väldigt känsig för oro/stress/ångest.
Vissa gånger blir jag jätteorolig, och tänker att det är något farligt när det gör ont. Då gör det bara mer ont för att jag oroar mig och då oroar jag mig mer och så gör det mer och mer ont. Det hänger liksom ihop och det blir en väldigt ond cirkel. När det inte gör ont oroar jag mig för att få ont och då får jag ont osvosv.
Jag har börjat jobba mycket med det här, med min ångest. Jag har börjat i KBT och jag gör avslappningsövningar varje dag. Och sakta men säkert ger det resultat...

konsten att se sur ut på bild

på väg till julfirande. jag var egentligen pepp och glad(!) men lyckades mest se sur ut
dagen före julafton

Idag har vi firat "mini" jul hos Jespers föräldrar och dit ska vi även imorgon kväll.
Julaftonsdagen kommer vi spendera hos min mamma, med min familj och min mammas fästman med familj.
Jag tror och hoppas att vi kommer få en riktigt bra jul, och det hoppas jag ni med får.Love och hans mössa

Love har nyligen kommit på att han kan ta på och av mössor själv, och igår gick han runt halva kvällen med pjamas och mössa som åkte på och av. gullis.en fin dag på landet

Idag har jag och Love åkt tåg och på grund av diverse förseningar tog resan 2,5 timme istället för 1,5 timme som det skulle ta. Vi hälsade på en vän till mig och hennes sambo och son som är 18 månader.
Dom har nyligen köpt hus på landet som dom bor i samtidigt som dom renoverar och jösses så mysigt det är. Ett gammalt hus med massor av potential och alldeles lagom stort (dvs inget jättehus.) Love fick testa på att åka pulka för första gången för där var det snö och så bytte Love och Nilo julklappar. Jag (vi) har haft en riktigt trevlig dag och det var lite bullerby känsla över hela stället. fint.

förskolestart

Den 9 januari börjar Love skolas in på förskola och den 6 februari ska jag börja plugga. Och fan va konstigt och ovant det känns.

Han kommer gå på en walforfförskola, med bara fyra andra barn i hans grupp och en pedagog. Maten är vegetarisk och ekologisk, själva rummet är jättemysigt och dom har enbart waldorfleksaker, mycket i trä och allt inbjuder till fantasifulla lekar. Dessutom verkar pedagogen alldeles underbar. Så vi kunde inte valt en bättre förskola, utan det är mest det att jag gärna hade vart hemma ett tag till med honom och om det inte vore så att det inte finns jättemånga föräldradagar kvar hade jag varit det.
Men vi har försökt få till det så bra som går. Jesper pluggar på universitetet och har oftast inte skola så många timmar per dag och jag kommer plugga 75 % på komvux lite mer än en termin. Så det kommer inte bli några 7-17 dagar, utan max ett par timmar per dag och förmodligen inte ens varje dag i veckan, vilket känns bra.

att lägga ut bilder på någon annan utan att fråga

alltså... På en dreadssida har någon random utan min vetskap eller att ha frågat om det är okej lagt upp en bild på mig och Love. På en timme har bilden fått 238 likes och 16 har delat med sig av den här bilden på oss.
Grejen är att jag skulle inte ha något emot om någon ville lägga ut en bild på mina dreads om personen FRÅGADE först så jag visste vad bilden i fråga hamnade. Att få höra från någon annan att en bild på mig och min sonfinns på en viss sida utan min vetskap, det känns inte okej.

julklapptips

Vad ger man till någon som egentligen inte behöver något?
Jag har handlat julklappar i unicefs gåvoshop. Där kan man välja bland mängder med olika fältprodukter att köpa, såsom vätskeersättning, vaccinpaket, sagoböcker, näringspulver och mycket mer som skickas till behövande barn i världen/där det behövs som mest och mottagaren får ett gåvobevis.
En riktig kanongrej som gör skillnad!

julklappar

Nu är några av julklapparna inhandlade. Till Love har jag vart kluven, han är 15 månader och han behöver egentligen ingenting. Dessutom vill jag inte att han ska ha mängder med leksaker utan hellre få, multifunktionella leksaker som främjar hans fantasi. Nu blev det ett par leksaker inhandlade ändå, men det är leksaker jag är övertygad om att han kommer leka med mycket så det får gå :)
Vi har köpt en rubens barn docka som nog kommer uppskattas längre fram. Vi köpte även ett stapeltorn i trä och ett byggelement format som en regnbåge som dessutom är gjord av dokumenterat giftfria färger, handslipad och handtillverkad inom EU. Trä: från återplanterande skogar inom EU. *tummen upp*
Jag gillar inte riktigt det här med plastleksaker (och även en hel del träleksaker) och deras miljöpåverkan, och det faktum att många plastleksaker innehåller giftiga ämnen.
*Love har fått endel plastleksaker och det säger jag ingenting om, men jag undviker att köpa det själv.

min syster var stjärngosse på luciatåget

Min syster som är 8 år hade luciatåg idag i kyrkan, hon går på någon slags aktivitet efter skolan en gång i veckan precis som resten av tjejerna i hennes klass och i årkursen över. Det är bara tjejer, och barnen fick höra att dom inte fick klä sig som tomte eller pepparkaka av någon anledning vilket resulterade i en hel massa tärnor och lucior. Min syster som inte är steriotypiskt tjejig för fem öre och hennes bästa vän valde att vara stjärngossar.
Och jag måste säga att jag beundrar min syster något oerhört, hon bryr sig inte om vad andra tycker eller tänker vilket känns lovande inför framtiden. Och jag hoppas innerligt att hon kommer fortsätta våga vara sig själv, att våga ta plats och synas och höras.


min syster Meja och kompisen Kajsa. Jag cencuerade hennes ansikte då jag inte vet om föräldrarna eller hon vill ha en bild där man ser hennes ansikte på internet.

lite av dagen i bilder

Den här bloggposten innehåller nötkräm

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

sånt där fint/inspiration


för du är det finaste jag vetfärgglada köksstolar

På den vita väggen ska en stringhylla sättas upp

nästan inget skrot kvar i ansiktet

och så blev ansiktet plötsligt tomt från skrot då både septumen och kindpiercingarna tagits ut. Tidigare i år togs även piercingen i mitten av läppen ut. Jag har även haft hål på andra sidan av näsan, naveln och sammanlagt tre stycken i läppen. Med andra ord var det många år sedan ansiktet var såhär fritt från smycken.
Dock är jag sugen på att pierca medusa...
RSS 2.0