bloggdesign

någon som vet hur man byter ut de tre bilderna jag har på min header?

att äta själv + videoklipp på Love

Love gillar inte att bli matad utan vill äta själv. Först åt han med händerna, men nu använder han sig av sked och gaffel. Ungefär 80% hamnar utanför munnen och varje måltid tar sådär en timme. Försöker jag hjälpa honom blir han jättesur för han vill promt äta själv. Att lära sig äta själv är jättebra, men det vore smidigare om vi kunde få hjälpa till när han äter väldigt rinniga saket, fil t.ex.  Mitt storalilla älskade, envisa barn.

ett liten video på skrutt från tidigare idag, att hälla ut vattnet var visst roligare än att dricka det :)

lite pyssel

Igår gjorde jag om en hylla med hjälp av lite färg och decoupage. Måste säga att jag är nöjd med resultatet. Lägger ut en bild på barnet med när jag ändå är igång :)


förskoletjat

ny vecka och fortsatt förskoleinskolning. Vi var sjuka hela förra veckan så vi får fortsätta inskolningen nu ett par dagar. Det går bra, men Love är fortfarande försiktig och vill helst vara i min famn men han vågar lite mer hela tiden.
Och förskolan är fantastisk! Idag när vi var ute pratade den ena pedagogen (som är på den andra småbarnsavdelningen dörr i dörr) om genus, att dom försöker vara så genusmedvetna som möjligt och pratar mycket med föräldrarna om det. Det kändes väldigt bra att höra, för det är något jag ändå tänkt fråga. Jag har läst en hel del om genus och vet hur viktigt det är och försöker tänka på det mycket i vardagen, och jag är så glad över att dom jobbar aktivt med det i fsk. 
Hela pedagogiken är väldigt bra och det är verkligen en kanonförskola som passar oss himla bra.

hur vi sover

Vårt sovrum är inte optimalt mysigt och harmoniskt än. Men det kommer. Det behöver komma upp mer på väggarna, och bli lite mjukare på nåt vis.

Här sover vi, Love, Jesper och jag. Och ibland en katt eller två.
Någon spjälsäng har vi inte, den skulle bara samla damm alternativt agera tvätthög.
Love har sovit bredvid mig sedan första natten på BB, och på nätterna ligger han i mitten, oftast näranära någon av oss, med en arm runt sig.
Han kommer få sova i vår säng i flera år, till dess att han själv vill sova i egen säng och känner sig redo. Det känns bäst så. Och vi trivs, allihop.

11 dreadlocks kvar

11 dreads kvar
att kamma ut.
Länge sedan jag såg mina tunna, risiga lockar senast.
Jag kommer skaffa dreadlocks snart igen
för det är i det jag trivs bäst.

vem ska trösta knyttet

Och knyttet gick och gick, men inget hände
fast det fanns fullt av folk på alla håll.
Han såg ej till en enda som han kände
för knyttet var ett mycket ensamt troll
och alldeles för blyg att säga hej,
kan jag få tala några ord med dig?
Och fyra filifjonkor körde visslande förbi
och två små gröna ekipage med åtta homsor i
och mymlan band en lingonkrans att lägga om sin hals
men knyttet gick och gömde sig och syntes inte alls.
Men vem ska trösta knyttet med att säga sanningen:
om du bara springer undan så får du ingen vän.

ett gammalt trähus på landet

Jag är sugen på att köpa och fixa iordning en byrå att ha i sovrummet, garderoberna är överfulla och det behövs ny förvaring för påslakan mm. Jag vill måla och tapetsera.
Jag har massvis med idéer och jösses vad jag önskar att jag hade ett hus med stor trädgård som jag kunde dona med på dagarna.
Ett gammalt trähus, med en kamin och gamla breda trägolv. Ett mysigt, hemtrevligt och personligt hem.


nu ska jag återgå till mitt bokläsande med två älskade katter i famnen ♥

att använda sig av metoder på barn

Jag har snart läst färdigt boken Anna Wahlgrens dotter skrivit, Felicia försvann där dottern skriver om händelser från hennes uppväxt och hur det var att växa upp med en självutnämnd "barnexpert"
Ärligt talat förvånar ingenting i boken mig alls, och jag tycker det var väldigt modigt, bra och framförallt viktigt att Felicia skrev den här boken. Jag hoppas också att dom som överväger att testa Anna Wahlgrens metoder på sitt/sina barn läser boken, och att dom som använder sig av metoden börjar ifrågasätta vad hon sysslar med. För det verkar som att vissa nästintill avgudar henne *ryser*
Och det faktum att hennes enda utbildning när det gäller barn är hennes egna gör inte direkt saken bättre.


Jag har aldrig förstått mig på AW, hennes sätt att tänka eller hennes metoder. Eller metoder gällande barns sömn över huvud taget. Jag skulle personligen klassa både Anna Wahlgrens sovkur och 5mm som barnmisshandel.
Hennes bok barnaboken är tydligen en av Sveriges mest sålda uppfostringsböcker och det är, enligt mig helt absurt.
Detta är en person som hävdar att Shaken baby syndrome, PSD och ADHD egentligen inte existerar utan är diagnoser skapade för att dölja att barn dör av vaccinering(!)
Att föräldrarna inte ska byta blöja på sitt barn om det bajsat under natten, utan vänta till det är dags att stiga upp på morgonen.
En person som råder föräldrar att låta barn skrika i sin spjälsäng tills dom spyr eller svimmar, som säger att istället för att ta upp barnet ska man rabbla en ramsa. Och spyr barnet ska hen få somna i sina egna spyor och ska inte torkas bort förren barnet somnat. 
Sätter på hög musik för att barnet ska förstå och lära att det är ingen som lyssnar på hens skrik utan det ignoreras totalt.
Man ska "kura" sina barn till att sova 12 timmar utan uppvak per natt. Själva kurandet är totalt ohumant men självklart funkar det efter ett tag, barnet ger upp och lär sig att även om hen skriker så är det ändå ingen som kommer.

Det blir givetvis väldigt bekvämt för föräldrarna att barnet sover efter ett exakt schema och att slippa uppvak under nätterna. Men bebisarna då? Det är trots allt deras sätt att visa att något inte är bra.
Skulle föräldrar som använder AW metoden på sina barn låta sin mormor på ålderdomshemmet somna i sina egna spyor? Eller låta sin partner få storgråta sig till sömns för att någonting jobbigt hänt, och istället för att trösta sätta på hög musik så att sin partner/sambo/man/kvinnawhatever ska förstå att det är ingen som bryr sig om hens gråt eller känslor.
Jag tror inte det och varför då utsätta sina barn, det käraste man har för detta?

ett tält har fått flytta in i Loves lekrum

efter att ha möblerat om för att få plats, har vi satt in ett lektält i Loves kommande rum, som nu är lek och förvaring-av-leksaksrum. Det blev mysigare nu, tycker jag. Och leksakerna som används mest, såsom träspisen, träklossar osv är i vardagsrummet.

sjukstuga

Vi har blivit sjuka allihop såhär mitt i förskoleinskolningen, min hals gör jätteont och samma för Jesper. Idag var jag och Love hemma men imorgon ska vi försöka gå dit, om Love inte hostar och snorar allt för mycket.

inskolning på förskolan

I måndags började Loves förskoleinskolning. Vi har varit där i en timme per dag och kommer vara lika länge imorgon. Nästa vecka blir lite längre och då ska han även successivt börja vänja sig vid att vara där utan mig .
Love är ganska försiktig och reserverad av sig på nya ställen, och har hittills velat sitta i mitt knä/bli buren men han har även plockat lite med klossar och gått omkring lite.
Förskolan är fantastiskt bra, och i Loves grupp är det är fyra andra barn mellan 1-3 år och han är yngst. Det är en pedagog, vegetarisk och ekologisk mat och hela miljön i rummet är väldigt harmonisk. Det är en Waldorfförskola vilket vi trivs med. Barn får vara barn och man utgår från individen, och det och själva pedagogiken tror vi passar Love utmärkt. Dessutom har dom bara leksaker i naturmaterial och det är ett stort plus.

(sen kan jag inte förneka att det känns ganska tungt i mammahjärtat att han ska börja förskola, även om vi gjort vårt bästa för att han inte ska vara där så mycket och att förskolan är bra.)
Om vi hade möjlighet hade jag gärna väntat ett år eller tre till förskolestart. Jag brukar tycka två timmar utan Love är jobbig, och vi är tillsammans i princip jämt så det kommer bli en stor omställning.

en vanlig tisdagkväll

Barnet sover för natten och en aromalampa är tänd som sprider hallondoft i vardagsrummet. Dagens sista tvätt är i maskinen och nu har jag båda katterna i knät och ska strax titta på en dokumentär om dumpstring.


sexton månader och en dag gammal

Love älskar att sätta på sig mössor själv och ha på sig långa stunder inomhus. Oftast sitter dom på de mest knasiga vis och han ser så tokigt söt ut.
och han har börjat gå på "riktigt", dvs inte bara ett par steg som han gjort tidigare. På höger sida om bilden ser man även hur Love lagt sin bläckfisk i ljuslyktan, snyggt värre.

kammar ut mina dreadlocks

Jag har börjat kamma ut mina dreads som jag älskar högt. Flera stycken har blivit väldigt tunna upptill och några dreads hänger bara på ett par trådar av hårstrån vid hårbotten. Och jag tvivlar på att det problemet skulle bli bättre med tiden för det blir bara tunnare och tunnare när det växer.
Det lilla av det hittills utkammade håret (som inte slets av) är extremt tunt, slitet och ojämnt så nu får jag vara snäll mot håret ett tag samt att det ska få växa ut lite, sen gör jag nya dreadlocks.  Nästa gång kör jag neglect metoden fullt ut.


älskade dreadsen

Jag har börjat kamma ut mina dreads, jag älskar dom men flera stycken har blivit väldigt tunna upptill och några dreads hänger bara på ett par trådar av hårstrån vid hårbotten. Det lilla av det hittills utkammade håret (som inte slets av) är extremt tunt och slitet och det


, håret som är utkammat hittills (det lilla som inte slets/drogs av) är extremt tunt och slitet. Det ser sådär lagom snyggt ut. Nu är det bara att spara om skiten så jag kan göra nya dreads när håret är lite gladare.

på repeat, om och om igen...

2012

Och så är det helt plötsligt 2012 och jag tror det här året kommer bli riktigt bra.

Det här nyåret var väl inte vårat roligaste, om jag ska vara ärlig. Vi var hemma, lagade lite extra god mat och vid tolvslaget låg Jesper hos Love som vaknat av raketerna.
Jag har bott i Växjö i ett par månader nu, men jag har inte lärt känna någon än. Jag och Love har gått på musikstund en gång i veckan fram tills för två veckor sedan eller så och visst har jag småpratat med några av dom andra föräldrarna där, men inte mer än så. Förhoppningsvis lär jag känna nya människor i februari då jag börjar plugga, för jag saknar att ha någon i närheten att umgås med.
Mina kompisar bor rätt utspritt, och minst 1 timme bort och det går därför inte att träffas så ofta som jag velat.
Jag hoppas att jag lär känna någon fin människa eller människor här, och att lära känna någon som med har barn och kanske någorlunda lika värderingar hade vart alldeles fantastiskt roligt.
RSS 2.0