mitt drömhem

Jag har hittat mitt drömhem. Mitt i ingenstans i Skåne, med en del renoveringsbehov men väldigt mycket som är fint alldeles som det är.

Och jag längtar något otroligt till den dagen det är dags för mig, Jesper och Love att skaffa ett eget hus. Att ha något alldeles eget. Gärna ett hus som aldrig känns riktigt färdigt, som man kan pyssla med när tid finns. Med en trädgård där Love och eventuellt kommande barn kan leka fritt, och ett grönsaksland att odla i. Och höns. Det är min dröm.

och så en länk till det finfina huset: http://hemnet.sfd.se/BildLista/Default.aspx?objgid=OBJ24133_1162533959

början på ett lapptäcke

nu är rutorna till lapptäcket klippta. Crappy bild med webcam då jag är hos min mamma och inte har min kamera med mig. Det ska vara en gul kant runt samt att baksidan ska vara samma gula färg. Det var år sedan jag gjorde ett lapptäcke senast, så det blir spännande att se hur resultatet blir.


hormonspiral

Idag satte jag in en hormonspiral så nu hoppas jag att det konstanta onda blödandet ska ge med sig snart. Och att cellprovet inte ska visa något konstigt, typ livmoderscancer... ehe hypokondriker var det ja. Alltid katastroftankar, alltid värsta scenario jag hakar upp mig på. Jag är iallafall glad över att ha slutat med p-piller, för det har påverkat mitt mående enormt.

oh well, ska alldeles snart påbörja ett lapptäcke till Love, känns som en bra sysselsättning såhär i höst/vintermörkret.

har Love vart såhär liten?

endast ett par dagar gammal


8 månader

materiell kärlek

jag hittade  en döfin vagn på tradera idag, och om det inte vore för att det stod endast avhämtning och personen som sålde den bodde långt bort skulle jag velat köpa den. Vi har en Teutonia Spirit S3 som är väldigt bra, men äldre vagnar har en viss charm och tex denna vagn ser betydligt roligare ut än de flesta moderna vagnar, dessutom har den bra med förvaringsutrymme under vagnen.

dagens bästa

Tunng på repeat om och om igen, barnets härliga skratt och spontankramar, tända ljus i novembermörkret, lyckorus i magen och bokläsande.

charmiga frottéhängslen

vann ett par tokmysiga hängslebyxor till Love på tradera igår. Gissar på att dom är från 70-talet och dom är alldeles underbara. I Loves garderob blandas gammalt och nytt, men jag börjar köpa mer och mer begagnat och det känns himla bra. Dels för plånboken men även för miljön. Begagnade plagg är även bättre för barns hälsa då nästan alla gifter kläder innehåller tvättas bort efter ett par tvättar. win-win helt enkelt!

det som kallas kärlek

Det är galet hur mycket kärlek som ryms i ens hjärta. Ikväll när vi nattade Love tittade vi faschinerat på vår febriga och förkylda pojke och kunde inte låta bli att le mot varandra av ren och skär lycka. Vi har sådan otrolig tur som har denna fantastiska lilla människa i våra liv.


Loves rum på styleroom

Jag har lagt ut bilder på Loves rum på styleroom, albumet finns att se här: http://www.styleroom.se/album/28698
Men som sagt, helt klart är det inte. Det behöver komma in mer värme i rummet. Det känns fortfarande lite kalt och det ger inte riktigt en myskänsla än, så som jag vill att det ska göra. Kanske är det något som får växa fram med tiden.


Love är nöjd när han får vara med och hjälpa till vid bakning

flera timmar idag har spenderats med bakning av bullar, kringlor och muffins.  Love har stått på sin stol och plockat upp potatisskal ut diskhon och lagt i soptunnan som ställdes bredvid, massakerat kringlor, plockat bort pärlsocker från en halvfärdig bulle och provsmakat. Han har fått testa och fått hjälpa till, hela tiden varit med och faschinerat tittat på. Och varit väldigt nöjd.
Jag tror det är bra för små barn att vara med och vara delaktig i den mån dom kan. Jag kan tänka mig att det är betydligt mer spännande än att sitta ensam på golvet med sina leksaker medan mamma eller pappa diskar, lagar mat eller bakar. RSS 2.0