do want


min kära oro

Jag har hypokondri och oroar mig mycket för sjukdomar. Just nu har jag benen fulla av blåmärken utan anledning (ca 15 st), och så läste jag att blåmärken kan vara ett tecken på leukumi och sen var det kört. Jag har jag haft såhär mycket blåmärken på benen periodvis i flera år, och min mamma har samma och jag har aldrig kollat upp det. Men efter att jag läst om leukumi ägnades hela gårdagsvällen på att googla på fler symptom på leukumi.
Idag åkte jag till akuten(!) och visade mina ben för en sjuksköterska, som inte tyckte blåmärkerna såg ut som sådana man kan få vid leukumi utan som vanliga blåmärken i olika storlekar. Blåmärken vid leukumi ser tydligen annorlunda ut och jag hoppas hon har rätt.
På fredag ska jag till VC och ta prover och se om dom kan ta reda på vad alla dessa blåmärken beror på, men sålänge det inte är något dödligt blir jag nöjd. ehum negativa tankar och hypokondri var det ja...

äpplen och mormorsrutor

Loves leksakslåda är numera inklädd i äppelmönster. Det andra möbstret var för mörkt och detta var heltjusigt tycker jag.


och så har jag påbörjat en mormorsfilt lite smått

sinnesro

ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att
förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.

påbörja en uppsats

så.jäkla.trött.
Jag ska försöka börja lite smått med dispositionen till en uppsats innan jag lägger mig. Min uppsats ska handla om genus med inriktning på förskolan och det var år sedan jag skrev en uppsats senast. 
Först var jag inne på att skriva om kvinnors situation i Mellanöstern och fram till idag har jag velat fram och tillbaka över vad jag ska skriva om.
hua, va ringrostig jag känner mig.


ledig idag, slappdag

På måndagar har jag inga schemalagda lektioner, så då är Love hemma från förskolan. tis-fredag går han 9-13.30.
Det känns lagom och bra och jag är tacksam över att jag och Jesper kan få till våra dagar så pass bra att Love inte behöver gå heltid på förskolan.

Idag har vi haft en riktig slappardag. Vi har myst, läst böcker och varit ute en sväng. Love har sprungit runt i sängen medan jag bytte lakan, och jösses som han skrattade och han ville inte sluta springa omkring. Gullis.
Det händer mycket i Loves utveckling nu det är väldigt spännande. Och han har utvecklat en riktig järnvilja, han är förbannat envis och har mycket temperament. Han är också väldigt kärleksfull och rolig och har världens goaste skratt. Och vill gärna vara näranära, helst hela tiden. Så kan man nog sammanfatta hans personlighet lite kort. Och självklart tycker jag att han är den mest fantastiska och underbaraste på jorden.


Loves rum och babushkas

Leksakslådan och lilla svamppallen har fått byta plats i Loves lekrum, och en lampa som Jesper hade som barn har satts upp.
Jag har klistrat upp babushkas wallies på städskpåpet och satt upp min fina nya muminkopp från Arabia på stringhyllan. Nu längtar jag efter att färdigställa lapptäcket jag påbörjade för flera månader sen och som har legat i en påse och samlat damm sedan dess.
underbara barnrum


fyra dreadlocks kvar att kamma ut

och jag som vanligtvis är tunnhårig är numera supertunnhårig. Snart kan dreadsen göras om och jag längtar!


börjat plugga lite smått

Jag har börjar plugga lite smått, på komvux. 50% vilket känns alldeles lagom just nu, men till hösten blir det nog på heltid. Jag vill inte stressa massor såhär i början då jag är rätt stresskänslig och jag vill njuta av småbarnstiden, för den går så snabbt ändå.
Jesper pluggar heltid på universitetet men det är inte så långa dagar och inte alla dagar i veckan vilket är kanon, så Love kommer få fortsatt mycket tid med oss båda två.
Om jag istället pluggade heltid och J halvtid skulle det innebära att jag skulle behöva vara i skolan flera timmar längre per dag medan Jesper som pluggar på universitetet kan styra sina studier mer. Han är mycket mer hemma än vad jag skulle vara om jag studerade heltid och därför passar denna lösningen bäst för oss även om det inte är ultimat ur ett feministiskt perspektiv. Jag skulle givetvis också kunna plugga heltid men jag väljer att inte göra det just nu.
Nackdelen med att plugga halvtid är den ekonomiska aspekten då jag bara kan ta halvt studielån. Men det handlar om prioriteringar som det finns betydligt viktigare saker än pengar.

tapetfrossa

Jag är löjligt förälskad i vackra tapeter och jag önskar att det fanns mer ytor att tapetsera i vår lägenhet. Och jag längtar till vi äger något eget och inte bor i en hyressrätt, då kommer det bli en himla massa tapetserande.
Jag har ingen direkt inrednings"stil" utan blandar en hel del, även om jag föredrar färgglatt och/eller orientaliskt. Favoriter på tapetfronten ändras ständigt men just nu är jag glad i mönstrat och blommigt.
Bild nr 2 eller 4 överväger jag att tapetsera en eller två väggar i sovrummet med, och nr. 3 passar nog bäst i ett barnrum. Kanske i nästa hem :)

göteborg

Imorgon ska vi till Göteborg, Love och jag. Vi ska hälsa på min pappa och mina halvsyskon, men innan dess ska jag traska runt på stan ett tag hade jag tänkt. Grejen är att jag har kasst lokalsinne och jag känner ingen i Göteborg som jag kan gå runt med. Blir spännande att se hur det slutar. Och spännande blir det också att träffa min pappa, han har aldrig träffat Love och den yngsta av mina halvsyskon har jag aldrig träffat. Vi har inte direkt haft någon kontakt och jag hoppas verkligen att det här går bra. Vi ska sova över där en natt och jag vill verkligen inte att det blir en jobbig stämning. wish me luck.
RSS 2.0