tapeter

Vi har fått hem tapeten vi ska ha på en fondvägg i Loves rum. Snart ska tapeten som ska vid kökbordet beställas och jag blir så glad av dessa tapeter. Det livar verkligen upp med lite färg.

tapeten om ska vara på en vägg i Loves rum
och tapeten som ska vara på en mindre yta i köket

en sphynx flyttar in

Jag har skrivit lite om lilla Sune, fina cornish killen vi köpte som vägrade gå på låda och som inte växte som han skulle. Detta berodde troligtvis på genetiska problem (två av syskonen dog vid födseln, hans syster växte inte och hon dog av hjärntumör eller liknande.) Vi ville såklart inte avliva honom, och vi ville inte ge upp och vi försökte verkligem. Men han kunde inte bo kvar hos oss med tanke på att han aldrig gick på sin låda utan överallt i lägenheten och det funkar inte med småbarn.Vi lämnade tillbaka honom och han får en sista chans. En katt ska aldrig avlivas i onödan och är det så att hans toavanor bara visar sig vara en dålig vana och inte en störning så behöver han tid för det tar tid att ändra på ett beteende. Går det inte och något verkligen är fel som uppfödaren tror och med tanke på hans syskon är det tyvärr inte mycket man kan göra.
Den som reagerat mest på hans flytt är Nappis. Dom var väldigt fästa vid varandra och hon trivs inte med att vara ensamkatt. Efter att han flyttat har hon börjat riva upp sår vid öronen vilket är ett tecken på stress och något hon gjorde innan hon flyttade till oss. Innan dess blev hon mobbad av katterna i sitt förra hem och därför vantrivdes hon och rev upp ett stort sår som var väldigt svårläkt.
MEN, på söndag flyttar en sphynxkille hem till oss och jag tror det kommer bli riktigt bra för henne. Hon behöver kattsällskap.

kass uppdatering

Det finns liksom inte tid att sitta vid datorn när Love är vaken, då vill han banka på den eller så blir han ledsen för att jag gör något annat än ägnar tid åt honom.
Och på kvällarna när han sover har jag de senaste dagarna ägnat mig åt att måla om en två hyllor, så därför har det inte blivit några blogginlägg de senaste dagarna.


toknöjd över sin lilla pippiväska.

att ta bilder

Att ta gulliga mammabarn bilder själv är inte min och Loves grej.
Jag försökte ta en bild på oss idag, men jag kan inte sikta kameran och på det så är Loves nya hobby att attackslänga sig på en, vilket syns på första bilden.
På sista bilden lyckades han bita mig hårt(!!) under ögat precis när bilden togs. Dessutom drog han som fan i mitt skinn i ansiktet/halsen vilket syns rätt tydligt. Notera min plågade min med haha.

älskade fina

En bild som togs dagen innan Loves ettårs dag. Fler bilder, i högre upplösning kommer om ett par veckor när vi får hem bilderna.

tisdag

Jag har haft en fin dag. Efter en sväng på stan var Love på världens bushumör i flera timmar innan han somnade gott vid nio tiden.
Och medan Love sover passar jag på att titta på Maria Wern i datorn och klär in två papplådor med tyg.
s.

kläder och sånt

När det kommer till kläder är jag löjligt bekväm av mig, och bekvämlighet går alltid före snyggheten.
Och nu när det börjar bli höst och kallt ute kan jag leva i sköna koftor/stickade tröjor och tjocka raggsockar vilket jag älskar wiho. (kan tillägga att jag även har noll stilkoll och inte är särskilt klädintresserad och det är inte helt sällsynt att jag klär mig som en uteliggare)

idag

En början på Loves rum

Nu har fixandet av Loves rum börjat lite smått.
Idag har jag satt upp vimplar och två rådjurstavlor från Blafré design. Jag har även klippt och klistrat och använt några stickers på mönstrade papper som jag ramat in.
Nästa projekt är att få upp gardiner, göra iordning en myshörna med massa kuddar och en tallrikshylla att sätta böcker i, sätta upp tavlor på de andra väggarna samt tapetsera en fondvägg.
Hans lilla hylla ska fyllas och slutligen ska alla hans leksaker in. Det är en hel del kvar med andra ord, och jag tror och hoppas det kommer bli riktigt mysigt när det är klart. Och förhoppningsvis kommer Love trivas med att leka och så småningom sova där.

dom jag älskar att spendera tid med

Alltså, vilken fantastisk unge jag har!
Och dagen har varit jättemysig då vi har umgåtts hela lilla familjen och bara myst och vart en sväng på Leos lekland så Love fick busa av sig lite. Jag har sådan otrolig tur som har en så bra pojkvän och pappa till mitt barn, och en så rolig, charmig och underbarn liten son som jag älskar att spendera tiden med.


glad bebis på promenad i eftermiddags, höstfin och färgglad i regnbågsfärgade byxor från Villervalla och vindfleece från POP. Söta molnmössan köptes i en affär i Kalmar.
Jag hade mina älskade lack dr. Martens kängor på mig så liite färgglad var jag allt också.

våran onsdag

Dagen började med stress till tågstationen i spöregn. Jag och Love åkte och hälsade på en kompis till mig och hennes dotter, dom bor 1,5 timme bort och tågresan gick jättebra och Love var nöjd och glad hela vägen.
Väl framme var det inte lika glada miner för Loves del, då han alltid blir väldigt mammig och har svårt att slappna av hos andra och har haft i flera månader. Men det gick ändå, och vi hade det jättetrevligt. Lilla Alicia är dessutom ett riktigt litet charmtroll. Min kompis Ronja och jag jag har vart vänner i 16 år och har känt varandra så länge vi kan minnas nästan och vi fick barn med bara ett par månaders mellanrum vilket är jättekul. Ännu roligare vore det om vi bodde närmare och kunde ses lite oftare.


Love och Alicia
Alicia kramar på Elliot

Love chillar lite på sin svamp

kattgos

Slösurfar och gosar med katterna. Fin avslutning på kvällen.

lite färg

med lite färg, lim och papp fick denna förvaringslåda med lock helt nytt liv och passar nu kalas in i Loves kommande rum som vi smått påbörjat. Nästa grej jag ska göra är att måla om en tallrikshylla som ska användas som bokförvaring.
"bucklorna" syns inte irl

det är bättre

Jag har i en vecka haft löjligt ont i magen. Jag har legat i flera timmar i fosterställning, illamående  och gråtit och inte kunnat göra någonting. Värktabletter har inte hjälpt och jag har kollat upp magen hos en läkare. Magen har klämts på, en sjuksköterska gjorde blodprover och magen röntgades till och med men det hittades inget fel.
Magontet började när jag fick mens så det kan nog inte röra sig om annat än för jävlig mensvärk. Tydligen finns det också en sjukdom man kan få, som orsaker en väldig smärta vid mens. Enda sättet att kolla om man har detta är genom titthålsoperation och det är jag inte särskilt sugen på, men jag fick tabletter utskrivna och man behandlar tydligen den här sjukdomen på samma sätt så det är egentligen sak samma om det är det eller bara stark mensvärk.
Nu tror jag att mensen snart är över för idag och igår har jag inte haft lika ont, som tur är. Och mycket av magontet idag rör sig nog om ångest och kanske oro. Sådant kan med ge djävulskt magont.

pain

min mensvärk är inte att leka med alltså. Jag har konstant smärta och ett par timmar x antal gånger per dag krampar livmodern så mycket så jag är säker på att jag ska dö. Jag blir kallsvettig, illamående och magontet gör så att det gör ont att jag inte kan röra mig.
Anledningen till att jag tror att jag ska dö är att jag är hypokondriker. Det faktum att jag haft exakt samma känsla bara ett par timmar tidigare och överlevt spelar ingen roll när det gör sådär superont.
Jag ska börja äta å-piller nästa månad vilket förhoppningsvis hjälper mot mensvärken, p-ring hjälpte lite, men gav magont när jag inte hade mens istället. Och andra jobbiga bieffekter.

lilla Sune

Jag skrev ett inlägg när Sune var alldeles nyflyttad hos oss om att han inte går på lådan. Nu har det snart gått en månad och han går fortfarande inte på låda. Visst, det händer men det är tyvärr inte särskilt ofta. istället går han på golvet, ett överkast har han kissat och bajsat på, en lite för lång gardin har han med bajsat på.
I natt har han kissat under sängen och bajsat i Loves spjälsäng som står i Loves kommande rum (Love har aldrig sovit i spjälsäng och därför står den annat rum och samlar damm)
Han verkar trivas och han och Nappis sitter nästan ihop. Hon behandlar honom som om det vore hennes barn.
Under dessa veckor har vi testat det mesta för att få honom att gå på lådan, pratat med uppfödaren ett tiotal gånger och även pratat om problemet med en veterinär.
Att avliva honom finns inte på kartan, men att torka kiss och bajs hela dagarna utan att det blir någon förbättring utan snarare värre går inte hur länge som helst.
Uppfödaren tror att det kan ha blivit något fel med kullen, för två av fem syskon dog vid födseln och Sunes syster  växer knappt, har börjat gå snett och veterinären hittade ett fel i hjärnan på henne så hon kommer tas bort i veckan. Hon tror att mamman och pappan helt enkelt inte funkade ihop rent avelsmässigt.
På måndag gör vi ett sista försök, vi ska lämna Sune tills vidare till uppfödarens mamma, som har stor erfarenhet med katter och har tagit sig an "problem"katter och det har oftast gått väldigt bra. Och vi hoppas innerligt att detta hjälper Sune och att det med tiden blir bättre. För det kan ta tid.
Det blir ett miljöombyte, och hem till sin mamma igen och ett par andra katter, och till någon som faktiskt har kunskap om det här problemet.
Jag har världens klump i magen och är väldigt ledsen över det hela, jag känner lite dåligt samvete för att vi inte försöker mer, samtidigt som det känns som att vi gjort allt vi kunnat. Det är väldigt splittrade känslor och jag vill inte att det ska vara så att han har en störning utan att det bara är en dålig vana. För vi trivs så bra med denna underbara lilla katt, och Nappis mår så mycket bättre av hans sällskap.

tygblöjor på lättirriterad hud

Love har väldigt känslig hud, och han blir lätt röd och torr. Förr så hade han en hel del problem vid blöjområdet och huden var alltid röd och irriterad. Vi testade lite allt möjligt för detta, salvor, olika blöjmärken, att byta blöja konstant osv. Men det blev ändå inte bättre.
Då började jag använda tygblöjor på Love dagtid (varvat med, speciellt nattetid med  änglamarks blöjor som är svanenmärkta, parfym och lotionfria.)
Hans hud slutade även att smörjas in med olika salvor och det tog ett par dagar sen var huden varken röd eller irriterad längre. Tygblöjorna har gjort underverk för hans känsliga hud, speciellt i kombination med att han slutade smörjas in.  Det sägs också att tygblöjor ska skydda mot eksem och allergier, vilket verkar rätt logiskt då tyblöjor inte innehåller massa kemikalier så som engångsblöjor gör. Att det dessutom är väldigt bra i ett miljöperspektiv är också ett stort plus.
På imsevimses hemsida kan man läsa:
Ett barn använder ca 6000 engångsblöjor under en blöjperiod. Det blir 1,5 ton sopor per barn som tar ca 500 år att bryta ned. Svenska blöjbarn fyller 23 000 sopbilar med 420 miljoner blöjor per år.Till tygblöjor används endast ca 4,8 kg bomull som kan återvinnas.

Så jag rekomenderar varmt alla med blöjbarn att testa tygblöjor.

gårdagen

Nu är jag 20 och Love ett helt år. Galet.
Vi hade en riktigt fin födelsedag. Morgonen började med bakelse för min del och Love fick en egen muffins med ett litet ljus i. På dagen kom min mamma och syskon+ deras pappa och firade oss och vi gick ut och åt. Dom åkte hem på eftermiddagen och kommer igen på lördag, då kommer även lite mer av min släkt och firar ordentligt.

På eftermiddagen/kvällen kom Jespers föräldrar och hans bröder med respektive och så lille kusinen. Då blev det tårta och Love fick en egen liten bakelse.
Jag fick bla. presentkort vilket är super och Love fick en bobby car med Blixten mcqueen, en docka, ett hus med klossar, en traktor, telefon, vind/regnbyxor och fleece från pop och möbler till rummet. Stort tack till våra fina familjer!


frukost som bestod av muffins :)


hittade denna bilden på kameran när jag gick igenom bilderna från igår. Tydligen har Jesper tagit en bild när jag, Love och Sune sov middag i soffan innan min familj kom haha.på sin bil han fick av sina farbröder med familjer.imorgon fyller vi år

Imorgon fyller jag och Love år. Nu är det alldeles snart ett helt år sedan han föddes på min födelsedag.
 Det är så spännande hur mycket som händer i hans utveckling nu och det är så himla roligt, samtidigt som jag ibland nästan vill stanna tiden ett tag för det går så snabbt så att det är svårt att hänga med och jag vill njuta av varje sekund av den här tiden.

Loven idag, i en strumpa och gosiga och superkrypvänliga fem myror kläder.

idag har vi haft finbesök

En vän till mig och hennes son har vart här idag. Barnet är 15 månader och ett riktigt charmtroll. 
C som jag umgicks idag är faktiskt min enda mammavän och det faktum att hon bor 1,5 timme bort är väldigt tråkigt.
Dessutom har vi mycket liknande åsikter gällande föräldraskap, och det betyder absolut inte att dom jag umgås med måste ha det, men det är väldigt skönt att kunna prata med någon om föräldraskap utan att känna sig som ett ufo. Vi gör givetvis inte allt likadant, men vi har samma grundtanke där anknytning och närhet till barnet står i centrum.

Hon har inte lämnat bort sin lille någon gång än, väntar med dagis, ammar fortfarande samt samsover. Och det märks så väl på barnet att han är väldigt trygg och det är så fint att se.Men nog om det, dagen började med babysång för mig, Love och Jesper som var ledig idag. Efter det mötte jag upp C med tillhörande barn och vi gick runt på stan, fikade och sen busade vi järnet med barnen på leos lekland. Efter det var vi helt slut och Love slockade halv 8 idag, jättetrött efter allt lekande. Jag är rätt slut jag med och lär somna riktigt tidigt idag.

uppdaterar om ett par dagar

Love är på bättringsvägen, men både idag och igår har vi bara vilat och sovit massvis för att få bort fort hans feber och jag har därför inte uppdaterat.
Imorgon säljer jag min iMAC för att köpa en bärbar, den nya är beställd men jag vet inte när den kommer så jag uppdaterar om ett par dagar igen när jag fått den. Ha en fin helg, kram.

ytligt dilemma

Nu tog jag bara första bild på mig jag hittade på datorn. Den togs i början på sommaren och nu är näsan lite mer töjd.
Jag funderar på att ta ut någon av mina piercingar, eller allihop. Jag gillar dom, men vill samtidigt ha förändring.
Kanske ta ut kinderna och pierca mellan ögonen istället. Eller pierca medusa och bara ha det. Eller som sagt inte ha några alls.
Det enda jag vet är att jag inte vill ha piercingar i underläppen, det har jag haft och den senaste tog jag nyligen ut.
RSS 2.0