lilla Sune

Jag skrev ett inlägg när Sune var alldeles nyflyttad hos oss om att han inte går på lådan. Nu har det snart gått en månad och han går fortfarande inte på låda. Visst, det händer men det är tyvärr inte särskilt ofta. istället går han på golvet, ett överkast har han kissat och bajsat på, en lite för lång gardin har han med bajsat på.
I natt har han kissat under sängen och bajsat i Loves spjälsäng som står i Loves kommande rum (Love har aldrig sovit i spjälsäng och därför står den annat rum och samlar damm)
Han verkar trivas och han och Nappis sitter nästan ihop. Hon behandlar honom som om det vore hennes barn.
Under dessa veckor har vi testat det mesta för att få honom att gå på lådan, pratat med uppfödaren ett tiotal gånger och även pratat om problemet med en veterinär.
Att avliva honom finns inte på kartan, men att torka kiss och bajs hela dagarna utan att det blir någon förbättring utan snarare värre går inte hur länge som helst.
Uppfödaren tror att det kan ha blivit något fel med kullen, för två av fem syskon dog vid födseln och Sunes syster  växer knappt, har börjat gå snett och veterinären hittade ett fel i hjärnan på henne så hon kommer tas bort i veckan. Hon tror att mamman och pappan helt enkelt inte funkade ihop rent avelsmässigt.
På måndag gör vi ett sista försök, vi ska lämna Sune tills vidare till uppfödarens mamma, som har stor erfarenhet med katter och har tagit sig an "problem"katter och det har oftast gått väldigt bra. Och vi hoppas innerligt att detta hjälper Sune och att det med tiden blir bättre. För det kan ta tid.
Det blir ett miljöombyte, och hem till sin mamma igen och ett par andra katter, och till någon som faktiskt har kunskap om det här problemet.
Jag har världens klump i magen och är väldigt ledsen över det hela, jag känner lite dåligt samvete för att vi inte försöker mer, samtidigt som det känns som att vi gjort allt vi kunnat. Det är väldigt splittrade känslor och jag vill inte att det ska vara så att han har en störning utan att det bara är en dålig vana. För vi trivs så bra med denna underbara lilla katt, och Nappis mår så mycket bättre av hans sällskap.


Kommentarer
Izzy

Hoppas hon lyckas träna bort det! Hoppas verkligen inte att det är något fel på honom! Håller tummarna att han får komma hem till er lilla fina familj snart igen!

2011-09-10 @ 21:41:26
URL: http://izzemizz.blogg.se/
Cheapo

Åh, hoppas verkligen det kommer att gå bra för honom!

2011-09-11 @ 21:07:34
URL: http://cheaapo.blogg.se/
Jessica

Kan han vara inkontinent? Jag har själv 4 katter och har inte några problem med att de kissar, annat än där de ska, just tack vare att en äldre katt alltid lär den yngre. Därför tänker jag att han kanske har fel på blåsan. Men jag tror samtidigt att lite tid reder ut problemet om det är känslor det handlar om. Lycka till i vilket fall :)

2011-09-11 @ 22:14:33


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0