gifter i leksaker

Att vi lever i ett samhälle fyllt av kemikalier är nog de allra flesta medvetna om.
Men det faktum att vi sen andra världskriget har gått från en miljon ton per år, till 500 miljoner ton kemikalier per år är riktigt skrämmande. Kemikalieindustrin är den bransch som växer snabbast i världen.
Kemikalier finns i det mesta runt omkring oss,  och många av kemikalierna som anses som hälsofarliga hittas framförallt i kläder och leksaker.

Miljöaktuellt skiver om en studie i Göteborg som visar att 5 av 13 testade produkter av mjukgjord plast avsedda för barn släppte ifrån sig giftiga ämnen
. Det är inte plasten i sig som är giftig utan restkemikalierna, tillsatskemikalierna och nedbrytningsprodukterna som används när plastprodukterna görs.


Jag försöker undvika plast i den mån som går till Love (men han har både plastnappar och muggar plus ett par plastleksaker han fått i present av släkt.)
Imorgon ska jag försöka skiva ner några enkla, miljövänliga alternativ som jag använt mig av för att undvika onödiga kemikalier när det kommer till leksaker, blöjor, babyhudvård, kläder osv.
Att vi lever i ett samhälle fyllt av kemikalier är nog de flesta medvetna om.
Det faktum att vi sen andra världskriget har gått från en miljon ton per år, till 500 miljoner ton kemikalier per år är riktigt skrämmande. Kemikalieindustrin är den bransch som växer snabbast i världen.
Kemikalier finns i det mesta runt omkring oss,  och många av kemikalierna som anses som hälsofarliga hittas framförallt i kläder och leksaker.
Miljöaktuellt skiver om en studie i Göteborg som visar att 5 av 13 testade produkter av mjukgjord plast avsedda för barn släppte ifrån sig giftiga ämnen. Det är inte plasten i sig som är giftig utan restkemikalierna, tillsatskemikalierna och nedbrytningsprodukterna som används när plastprodukterna görs.
Vi försöker att undvika plastleksaker till Love och det finns många plastfria, roliga och miljövänliga leksaker. Sen är det inte så att Love inte har plastleksaker alls, han har några plastleksaker som han fått i present av släkten plus sandlådelaksaker.
Men vi försöker tänka miljövänligt (och giftfritt) i den mån som går, och imorgon ska jag skiva mer om detAtt vi lever i ett samhälle fyllt av kemikalier är nog de flesta medvetna om


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0