fem myror tyg och febrig skrutt

Idag har Jespers mamma/Loves farmor vart här på besök och vi har bland gått runt en stund på stan.
Vi hittade ett jättefint fem myror tyg hon ska sy kuddfodral av till Loves kommande myshörna. Och alltså åh, hans rum kommer bli kalas.
När vi kom hem var Love varm och kinkig. Snorig har han vart hela dagen. Nu är han febrig, sover oroligt och vaknar till ofta och är inte särskilt pigg alls. lilla älsklingen.


och så lite bilder från igår på en frisk skrutt som käkar makaroner alldeles själv, max fem makaroner hamnade i munnen resten slängdes ut på bordet och på golvet. Men än länge han är så pass liten är det mest charmigt ♥





butikskedjor och deras könsuppdelning

Alltså, jag har hela tiden haft problem med att hitta kläder till Love. I dom flesta stora klädkedjorna är det väldigt uppdelat och jag har ofta köpt kläder på sk. "tjej" avdelningen eftersom det är betyligt mer färggladare plagg där. Unisex kläder existerar knappt.
Nu har Love lite smått börja använda strl 86 i tröjor, och då övergår avdelningen från baby till barn.
Och i jämförelse mot barnavdelningen är bebisavdelningens tydliga uppdelning ingenting.
På barnavdelningen är det verkligen blått,grått, svart, spindelmannen och Batman VS rosa, Hello Kitty, små tyllkjolar och puttinutt.
Jag har alltid blandat kläder hejvilt och Love har både tunikor och mer könssteriotypiska "pojk" tröjor. Leggings och strumpbyxor, jeans och mjukisar.
Och jag kommer givetvis fortsätta blanda, men det blir betydligt svårare nu när allt är så fruktansvärt extremt åt dom båda hållen.
Tur att det finns internetshoppar och märken som t.ex Villervalla som har unisexa BARNkläder upp till strl 128.

dagen började med dans!

Jag och Love började dagen med att dansa till Svenska Akademien, Bright Eyes, John Lennon och Infected Mushroom. Fin start på dagen tycker vi.

mysa

pysslade lite med ett par vita bokstäver inköpta på panduro. Det är gjort med dekorpapper och lim med olika mönster på alla bokstäver men mönsterna återkommer på sidorna på en av dom andra bokstäverna. Eller hur man nu ska förklara det. Mysa står det för övrigt, vilket inte syns så tydligt på bilderna.

vi köpte två kubhyllor i olika storlekar igår som sattes upp för en stund sedan och i en av dom fick bokstäverna stå. Nu är den hörnan av vardagsrummet klar, och soffhörnan med. Bara en tavelvägg som ska upp vid soffan sen är vardagsrummet färdigt.
Nästa projekt blir Loves rum som vara färgglatt och lekfullt och ska gå i färgerna rött, orange, grönt och gult.

Love har fått förskoleplats

Love ska inte börja förskolan redan nu, då vi inte tror att han är redo än och han är fortfarande väldigt mammig och pappig. Men i januari är det bestämt att han ska börja.
Jag skulle gärna vara hemma med honom i ungefär två år till, eftersom små barn inte har ett behov av att umgås med andra barn förrän vid ungefär tre års ålder. Men tyvärr är det inte möjligt för varken mig eller pappan att vara hemma så länge, Jesper pluggar till it-ingenjör på universitetet och har två år kvar av sin utbildning och jag behöver börja läsa i januari för att bli färdig någongång.

Love kommer vara 1 år och 4 månader när han börjar förskolan och vi ska försöka så att han inte är där varje dag, och heller inte särskilt långa dagar med tanke på hans ålder och för att vi tycker det är viktigt att få mycket tid med honom. Men trots detta är förskolan ett ställe han kommer spendera många timmar på, och därför är det viktigt med en förskola där Love kommer trivas och känna sig trygg på och som känns bra för oss föräldrar.
Vi började kolla upp olika alternativ redan när Love var ett halvår eftersom kommunal förskola inte var något för oss. Småbarnsgrupperna är ofta stora och vi vill ha honom i en liten grupp så vi kollade upp förskolor drivna av/som föräldrakooperativ, personalkooperativ eller av föreningar och stiftelser.
Det vi fastnade för var en Waldorfförskola och vi ringde och fick komma på besök.
I varje grupp för barn 1-3 år är det max fem barn, och det är en och samma pedagog varje dag.
I rummet har varje barn en egen säng att sova i och leksakerna är i huvudsak gjorda av naturmaterial och trä.
Barnen könas inte genom lekandet och fokus är på den fria leken. Dessutom är maten vegetarisk och ekologisk!
Vi har läst mycket om waldorfpedagogiken och ställt frågor till när vi var på besök, och även om det är svårt att säga nu så tror jag, hoppas och känner att detta kommer bli jättebra.


På deras hemsida står det:
”Waldorfpedagogiken vill utveckla hela människan – tanke, känsla och vilja.”

det står även:
Den övergripande tanken och vår målsättning i waldorfförskolan är barnets rätt att få vara barn. Att få uppleva barndomen utan att alltför tidigt stressas in i vuxenvärlden.

lekparksbus

Att åka rutschkana är roligast i lekparken tycker Lovisen. Gunga är med kul, men bara en liten stund.
Och tunikan har åkt upp vilket syns rätt tydligt på bilderna, tunika är inte riktigt det optimala rutschkaneplagget.






det här inlägget kommer handla om naturlig hudvård

Det är en en hel djungel det här med naturlig hudvård, och någon dag snart ska jag försöka blogga om olika saker att använda i ansiktet, men idag skriver jag bara om vad jag använder varje dag.


Det jag gör dom dagarna jag har smink är att tvätta bort det med vatten och vegetabilisk olja.
Sen rengör jag ansiktet med honung och sköljer sedan bort med varmt vatten (men undviker ögonområdet.)
Honung har läkande egenskaper och gör huden mjuk len och ren.
På kvällen innan läggdags masserar jag in kokosnötsolja i huden. Det tar ett par timmar innan den sjunker in i huden, innan dess blir ansiktet oljigt och därför rekomenderar jag att låta den verka över natten.
här är en länk där det står om andra som använt detta med bra resultat: http://www.coconutdiet.com/skin_health.htm


Någon gång i veckan använder jag OCM metoden, men det går givetvis göra detta oftare eller mer sällan. En gång i veckan är lagom för mig som har torr hy, då det kan torka ut huden att göra detta för ofta. Men man får pröva sig fram. Den här metoden funkar på alla hudtyper och fungerar super mot acne.

Hur man gör detta går att läsa här:
http://www.theoilcleansingmethod.com/

alternativt googla på OCM metoden så kommer det upp beskrivningar på svenska.

 

en lite färggladare lampskärm

före:


lite tyg och lim senare:


Och vips så ser den mycket bättre ut tillsammans med resten

jag rengör min hud med vatten, honung och olika sorters oljor

I stället för sminkborttagning och annat rengör jag huden med honung och vatten. Någon gång per vecka gör jag OCM, oil cleansing method och istället för hudcréme smörjer jag in huden med kokosnötsolja.
Under min graviditet påverkade alla hormoner min hud något otroligt, och det har fortfarande inte rättat till sig. Det dök upp finnar på pannan och hakan, och huden blev torr på vissa ställen och fet på vissa.
Jag testade flera olika ansiktsprodukter och serier, men ingenting hjälpte.
Sen la jag av med köpta produkter, började med OCM och använder i princip bara sådant på huden som går att äta. Och det har gjort att min hud äntligen börjat återställa sig och mår bra igen.
 Naturlig hud och hårvård är något jag definitivt kommer skriva endel om framöver, och som jag varmt rekomenderar.

älskade barn

du lilla fina
vad jag älskar dig


livet är långt och vissa saker får vänta ett par år.

En stund ikväll var vi i badhuset hela lilla familjen. Vi badade i babypoolen och Love verkade gilla det. Han älskar vatten men i badhuset blev han aningen reserverad.
Jag lever rätt mycket Svensson liv har jag insett, något jag aldrig trodde skulle inträffa för ett par år sedan. Ibland tänker jag att det skulle vara kul att resa runt i världen ett år eller två, bo i kollektiv utomlands och en massa mer, men det går inte just nu. Jesper behöver läsa färdigt sin universitetsutbildning och i januari planerar även jag att börja plugga. Vi är fortfarande unga och livet är långt och vi får vänta ett par år innan vi reser runt på äventyr.
Och jag gillar livet som det är nu, också. 

barntapeter

I september, efter att Love fyllt år kommer vi troligtvis göra i ordning rummet som ska bli hans så småningom. Det första vi ska göra är att tapetsera en fondtapet, resten av väggarna ska vara vita. Vi ska kolla på tapeter både för barnrum och kök imorgon men tapeterna vi fallit för hittills till Loves blivande rum är dessa:

den här är tydligen en orginaltapet från 60-talet och ser så himla mysig ut.


Och denna från Sandbergs Kaspar & Saga kollektion och finns i tre olika färger.

bajs överallt

Kattungen är jättemysig och social. Älskar att bli buren och vill helst gosa i knät hela dagarna. Dessutom går hon och Nappis (som f.ö är hans moster) bra ihop.
Men, han går inte på kattlådan! Jag har försökt ringa uppfödaren om råd, men jag har inte fått tag på henne. Hon har nyss opererat armen så det är inte så konstigt, och jag ska ringa igen imorgon.
Han var rumsren innan han flyttade hit, så förmodligen är det allt det nya som orsakar det hela. Att lämna mamma och syskon, flytta till ett nytt ställe och en ny familj. Lilla Sune Sol besiktigades hos veterinär dagen innan vi hämtade honom och allt såg bra ut, så jag tror inte det är något kroppsligt problem.
Vardagsrumsmattan är det bajs, och förmodligen kiss på lite överallt så den har vi fått ta bort så länge. Han har inte gått nåt på lådan utan bara på golvet.
Idag upptäckte Love det innan oss, och steg i det. Även lakanen i sängen var det bajs på när Love skulle sova.
Så det blir en himla massa rengöring hela tiden, och det är rätt jobbigt. Det är något som vi får leva med så länge givetvis, och om det fortsätter i flera veckor får vi gå till vet.
Vi sätter honom i lådan så fort vi märker att något är på gång men han vill inte vara där.
Vi ger honom massa uppmärksamhet och kärlek, och förhoppningsvis hjälper det honom att känna sig trygg.
I morgon ska vi köpa en till låda och placera någon annanstans i lägenheten och se om det gör någon skillnad.


åker på mini-semester

Imorgon åker vi till Öland och stannar till tisdag. Lillkissen följer med medan Nappis, som hatar långa bilfärder får vara hemma och tas om hans av grannen.
Det blir ett par dagar med chill och allmänt ta det lungt. Jag ska få lite hjälp med en virkbeskrivning jag inte riktigt förstår, och förhoppningsvis hinna virka lite på en docka till Love.
Hoppas ni som läser detta får ett par fina dagar, kärlek

ett par bilder på Love från de senaste dagarna ♥



Nu har kattungen flyttat hem

Nu ligger kattungen i mitt knä och myser. Hela vägen hem (2 timmar) sov han i mitt knä eller satt på min rygg och sov. Gosen. Både jag ocb Jesper blev alldeles frälsta i honom, och Love har busat med honom hela kvällen. Hittills har det funkat bra med Nappis med och det blir bättre hela tiden.

lillbebisen i bilen

parfymer för bebisar

Nu säljs det parfymer(!) för bebisar.
Jag tycker det är galet med alla produkter som finns för bebishud, när vatten och ev. lite olja duger utmärkt vid både vid blöjbyten och bad.
Att använda parfymerade produkter kan ge allvarliga allergier, och med tanke på hur mycket utslag ett barn kan få av t.ex parfymerade våtservetter, hur kan inte huden då bli med parfym? *ryser*
Och dessutom så är ju doften av bebis något av det godaste som finns, så varför får man för sig att köpa något sådant?

http://www.expressen.se/nyheter/1.2526068/kladkedja-saljer-parfym-for-bebisar

En liten sol flyttar in

På lördag ska vi hämta hem en Cornish rex kattunge. Han heter Faries Jax Teller, Faries är uppfödarnamnet och alla i kullen fick namn från karaktärerna i Sons of anarchy. Men jag tror att hans tilltalsnamn kommer vara Sol.
Vi har sedan tidigare en vuxen Cornish, Faries Jersey girl vars tilltalsnamn är Nappis. Hon är från samma uppfödare och med tanke på hur social hon är tror jag hon kommer må bra av att få en kompis. Nappis är världens goaste, så fruktansvärt gosig och älskar att ligga i knät. Sover alltid i sängen och älskar uppmärksamhet.
Det ska bli riktigt spännande att se vad den nya lilla krabaten är för nån.


En bild på Love från idag. Kläderna är från världens bästa Villervalla.

onsdagkväll

Barnet sover för natten, pappan spelar wow och jag ska snart börja virka på en docka till lillskrutt.

mina favoriter

Love vaknade upp från sin middagslur, vänd åt fel håll då han rör sig massor i sömnen och med världens smile på läpparna. Och älskade katten som sällskap såklart ♥

11 månader.

Igår blev Love hela 11 månader. Utvecklingen går riktigt snabbt nu och ibland är det svårt att hänga med. Han är riktigt rolig att spendera dagarna med och jag är så tacksam över att vara mamma till honom.


- Love tokälskar sin napp och vill helst ha den hela tiden. Tar man en napp från honom letar han upp en annan och sätter i själv i munnen. Jag anser inte att barn ska ha napp för mycket, men jag gör inte direkt något åt det. Lite dubbelmoral sådär.
- Han använder inte rösten mycket, men han säger bababa, dadada och liknande. Och "äde" har han sagt en hel när han tittar i böcker bland annat, om det är medvetet eller ej vet jag inte.
-  Han går utmed möbler och går bra med gåvagnen. Han vågar inte riktigt släppa taget och stå själv, han kan släppa omedvetet ett par sekunder men så fort han blir medveten om det tar han snabbt tag i närmsta bord/stol/vardetnukanva.
- Att stapla klossar och plocka ut saker från t.ex en låda och sen plocka in igen, och sen ut är det roligaste just nu. Och att ge en saker, som man sedan ska ge tillbaka och så fortsätter det. Ibland luras han och tycker själv det är jättekul haha. Och att bläddra i böcker är med något som gillas.
- Han är ett riktigt energiknippe och är sällan still många sekunder. Han älskar att busa och bli busad med.
- En riktig solstråle och han skrattar oftast så han kiknar. Men han är även väldigt envis och viljestark.
- Älskar närhet, och har alltid gjort och fått mycket av. Somnar helst i famnen eller bredvid mamma eller pappa i sängen, vill då bli  struken på huvudet och ligga tätt, ansikte mot ansikte.
- Just nu är det bara mamma och pappa som gäller. Han är i en period då han bland nya människor blir gnällig, och även om vi bara är hos min mamma så vill han att jag ska vara i samma rum och hellst sitta i mitt knä.


en dag full av solsken

Den här sommardagen har vart riktigt fin. Jag och Love strosade runt en stund på stan och sen kom en kompis till Jesper med sin flickvän, båda två var jättetrevliga och Love som är i en fas då han oftast är fruktansvärt reserverad mot nya människor skrattade och var precis som vanligt.
Jag tänkte avsluta kvällen med att börja läsa boken Ditt kompetenta barn av Jesper Juul. Jag har hört och läst en hel del om honom och hans tankesätt men inte läst någon av hans böcker så det ska bli spännande.


Love var somrig idag i solhatt från Villervalla, underbar ekologisk bodysuit från Katvig och tofflor från Åhlens.

Jag vill att Love ska få vara precis som han vill, och känna sig trygg i och med sig själv.

Det finns dom som stör sig på att jag försöker vara så genusmedveten så möjligt när det gäller Love.

Jag får höra saker som "va onödigt att slösa energi på genustjafs, tänk på barnen i Afrika istället"
Grejen är såhär, jag kan i nuläget inte göra så mycket åt fattigdomen i Afrika även om jag gärna velat.
Men mitt barns uppväxt, det kan jag påverka.
Jag vill inte att mitt barn ska tvingas på en könsroll redan från födseln. Varför ska han automatiskt behöva klä sig på ett visst sätt, och behöva leva upp till ett visst ideal och andras förväntningar på vad som ansens manligt bara för att han är född med en snopp?
Han ska få vara ett barn, och vad han har för kön ska inte vara väsentligt för hur han blir behandlad. Han ska få alla möjligheter.
Och ja, pojkar och flickor blir olika behandlade redan som små. Flickor ska helst vara tysta och snälla och duktiga. Medan killar får vara vara högljudda och får höras. Dom förväntas ta plats. Att en flicka är högljudd och vågar ta plats, det är inte alls lika accepterat.
Och i ett sådant samhälle vill jag inte att mitt barn ska växa upp.

Jag vill att han ska få vara precis som han vill, klä sig hur han vill och leka med det han vill utan att begränsas. Och känna sig trygg i och med sig själv. Därför är detta viktigt för mig. Punkt

The Cove

Jag har nog sett dokumentären The Cove över tio gånger. Och den berör mig lika djupt varje gång. Den går liksom inte att se på utan att få en stor klump i magen.
Igår visades den på svt och dokumentären går nu att se på på svt.play  fram tills 11 augusti.
Länken till The cove hittar ni här: http://svtplay.se/v/2494092/dox/the_cove
Dokumentären handlar om delfinslakten i staden Taiji i Japan och under den sk delfinfångstsäsongen slaktas tusentals delfiner varje år. Här är trailern till denna fantastiska, ögonöppnande dokumentär alla borde se

Ny kula

Jag kände att det var dags att starta upp på ny kula gällde bloggandet. Vilket resulterade i en ny blogg.
Min förra blogg hittar ni  härhttp://writeaboutlove.blogg.se

Jag lägger även upp en video på världens goaste Love från en bilresa med sin pappa, farmor och farfar. Superkittlig och lycklig  ♥


RSS 2.0